Intimkirurgi i Norge

Denne siden skal informere deg om muligheter for intimkirurgiske inngrep i Norge. Siden skal informere om hva er intimkirurgi (og hva det ikke er), hvilket tilbud som finnes i Norge, og hvordan du som potentiel pasient skal finne ut hvor du kan henvende deg til for å få den behandling du ønsker deg.

Rekonstruktiv intimkirurgi kan defineres som behandling av funksjonssvikt/plager eller tap av deler eller hele kjønnsorganet, som skal korrigeres eller gjenopprettes. Eksempel er rekonstruksjon av ytre kjønnslepper etter kreft. Estetisk intimkirurgi har som mål å forbedre utseende av de ytre genitalier. Eksempel er oppstramming av ytre kjønnslepper. Ofte er rekonstruktive og estetiske behandlinger ikke streng avgrenset fra hverandre og overgang mellom dem flytende.

Intimkirurgi er ingen rettslig beskyttet begrep. Derfor finnes ingen helt klare definisjoner hvor grensen går mellom intimkirurgi og andre inngrep i samme område eller i direkte nærheten.

Intimkirurgi har ingenting å gjøre med omskjæring av kvinner. Dette er lemlestende inngrep, som har svært negative konsekvenser for kvinnene både fysisk og psykisk.

 

Siden er laget av Dr. Stefan Emmes. Han er spesialist i plastikkirurgi, og har spesielt interessert i intimkirurgi. Han begynte å tilby intimkirurgi i 2007, og ble utdannet fra både plastikkirurger og gynekologer i Norge og Tyskland.  Dr. Emmes er gründermedlem av GAERID (Gesellschaft für ästhetische und rekonstruktive Intimchirurgie Deutschland; Tysk selskap for estetisk og rekonstruktiv intimkirurgi), som ble stiftet i 2012. Selskapet samler plastikkirurger, gynekologer, sexologer, hudleger og urologer med spesielt interesse for intimkirurgiske behandlinger.  Målet er en utveksling av kunnskap og gjensidig utdanning, samt informasjonsformidling om de forskjellige tilbudene som finnes. Dr. Emmes er hvert år (i mars) foredragsholder og opererer live foran kursdeltakere på selskapets årmøte.  Han utfører ca 100 intimkirurgiske inngrep per år.

Har du spørsmål? Vi hjelper deg!

Kontaktinformasjon

Plastikkirurgisk Institutt AS
Nestunbrekka 95
5221 Nesttun

E-post:
sekretaer@plastkir.no

Telefon:
55 11 76 70