Korreksjon ytre kjønnslepper

Korreksjonsmuligheter for ytre kjønnslepper

Etter puberteten er de ytre kjønnslepper som regel spenstig. Fylden av de ytre kjønnslepper er i denne alderen avhengig av kvinnens generell kroppsbygg. Det betyr at veldig slanke kvinner med lite underhudsfett på kroppen har ofte smale og lite fyldige ytre kjønnslepper. På den andre siden har kvinner med mer underhudsfett også større, og fyldigere ytre kjønnslepper.

I likhet med de indre kan også de ytre kjønnslepper være ulik i form og størrelse. Med alderen, under hormoninnvirkning (p-pille, p-stav,..), etter vektreduksjon eller svangerskap, kan de endre seg, bli mindre voluminøs, større, tynnere eller usymmetrisk.

Reduksjon av ytre kjønnslepper

Er de ytre kjønnsleppene veldig store og ikke bare er slappe eller har lite volum, kan overskuddet fjernes ved å legge et båtformet snitt ved siden av furen mellom indre og ytre kjønnsleppe. Der fjernes hud og eventuelt fettvev og arret skjules på best mulig måte.

Er hudoverskudd også parallelt med de indre kjønnslepper, må snittet av og til forlenges til siden for å kunne trekke overskuddet inn i en såkalt «backcut». Sidesnittet plasseres gjerne direkte ved siden av vaginalåpningen, så at den ikke er synlig i stående posisjon. Han man ulike ytre kjønnslepper, kan asymmetrien korrigeres ved å fjerne ulike mengder hud (og eventuell underhudsfett).

Volumøkning av ytre kjønnslepper

Er de ytre kjønnslepper slapp og lite spenstig fra puberteten, eller har blitt det etter svangerskap, vekttap, eller overgangsalderen, kan det manglende volumet erstattes med eget fett.

Man henter fett fra andre steder av sin egen kropp (f.eks. mage, hofter, lår) med en spesiell type fettsuging. Fettet renses og bearbeides, og sprøytes så inn i de ytre kjønnslepper. Det brukes spesielle, tynne nåler, og en unik teknikk for å fordele fettcellene i transplantatområdet. Innstikkene er så lite at de ikke sees igjen etter bare noen uker. Ved ukomplisert forløp fester fettcellene seg i den nye posisjonen, og gir en volumøkning i flere år.

Noen ganger har en kvinne en kombinasjon av slapphet og volummangel. Da kan begge inngrep utføres samtidig.

Har du spørsmål? Vi hjelper deg!

Kontaktinformasjon

Plastikkirurgisk Institutt AS
Nestunbrekka 95
5221 Nesttun

E-post:
sekretaer@plastkir.no

Telefon:
55 11 76 70